Hotel Iasi – Alege cel mai bun hotel 3 stele din Iasi, N&S RENT ROOM IASI! Cazare hotel Iasi la cel mai bun pret. Camera dubla cu doar 150 ron / noapte

ATRACTII TURISTICE - JUDETUL IASI - N&S RENT ROOM IASI

Hotel Iasi – Atractii turistice

hotel Iasi
Hotel Iasi: Orasul Iaşi, in care este situat N&S RENT ROOM IASI, este cel mai mare oraş din nordul României şi locul în care s-au născut mari personalităţi ale ţării noastre. Loc încărcat de istorie, Iaşi este o destinaţie turistică care poate fi vizitată în orice anotimp. N&S RENT ROOM IASI – Capitală a Moldovei şi în acelaşi timp un important centru universitar, Iaşul este un oraş dinamic în care nu ai cum să te plictiseşti. Fie că îţi aloci timp pentru a vizita şi admira centrul, parcurile şi străzile sale, sau ai trecut în agendă unul dintre programele culturale, din Iaşi niciun turist nu pleacă dezamăgit. hotel Iasi.
hotel Iasi

Castelul Sturdza de la Miclăuşeni – N&S RENT ROOM IASI

Castel aflat în posesia sturzilor este Castelul Sturdza de la Miclăuşeni. Palatul este ridicat pe teritoriul unui fost conac, construit între anii 1550-1623 de către vistiernicul Simion Stroici. Moșia și conacul au intrat în posesia fraților Ioan şi Sandu Sturdza în anul 1697, fiind primit moștenire de la Safta, nepoata vistiernicului Simion Stoici. Cei doi frați și-au împărțit pământurile, satul și conacul de la Miclăuşeni revenindu-i lui Ioan Sturdza.

Castelul Sturdza a fost construit între anii 1880-1904 de către Gheorghe Sturdza pentru soția sa, pictorița Maria Ghica, fiica scriitorului Ioan Ghica. Clădirea este construită în stil gotic și are un etaj şi mansardă. Ornamentele exterioare, care se mai păstrează şi astăzi, abundă în embleme inspirate din blazonul familiei Sturdza (un leu cu o sabie şi o ramură de măslin). În jurul conacului se află o biserică și un parc în stil englezesc, întins pe 42 de ha, cel mai mare din Europa la acea vreme, cu specii de arbori ornamentali şi numeroase alei cu flori.

Palatul Culturii – N&S RENT ROOM IASI

Palatul Culturii din Iaşi a fost inaugurat pe 11 octombrie 1925 de către regele Ferdinand al României și avea funcția de Palat Administrativ şi de Justiţie.

Realizat în neogotic cu detalii ornamentale reprezentate de elemente heraldice și statui de arcaşi ce stau de strajă, palatul reprezintă una din ultimele expresii ale romantismului în arhitectura românească. Este una dintre puținele clădiri din țara noastră care era dotată, în epoca respectivă, cu iluminat electric, încălzit pneumatic, ventilaţie, termostate, aspiratoare, care porneau toate de la subsol, unde se afla centrala maşinilor.

Palatul a fost ridicat pe ruinele unei vechi curţi domneşti, care a fost reconstruită în stil neoclasic de prinţul Alexandru Moruzi, iar construcția lui s-a întins pe durata a două decenii. Legenda spune că în proiectul iniţial erau prevăzute 365 de camere corespunzătoare zilelor anului, dar construcţia are 298 încăperi cu o suprafaţă de aproximativ 36.000 metri pătrați. La faţadă sunt 92 ferestre, iar la mansardă alte 36 în ogivă şi două rânduri de baghete.

Palatul Cuza de la Ruginoasa – N&S RENT ROOM IASI

Palatul domnitorului Alexandru Ioan Cuza de la Ruginoasa este construit în stil neogotic, în anul 1804. Întins pe o suprafaţă de 14 hectare, moșia și palatul de la Ruginoasa impresionează prin măreţia stilurilor arhitecturale.

Inițial moșia de la Rugionasa a aparținut familiei Sturdza, aceasta fiind cumpărată în secolul al XVII-lea de la Duca Vodă. Odată cu ridicarea palatului, în anul 1804, în jurul său a fost amenajat un parc cu alei străjuite de statui, bănci ascunse în labirinturi de verdeaţă şi un iaz înconjurat de sălcii. Clădirea, care păstrează și astăzi caracteristicile stilului neogotic, are formă pătrată, cu un etaj, fiecare din cele patru faţade având aceleaşi elemente: peroane largi și balcoane sprijinite pe lespezi de piatră. În anul 1811, în spatele palatului a fost ridicată o biserică de conac, pe locul unde a fost anterior o biserică de lemn.

Palatul de la Ruginoasa a intrat în posesia lui Alexandru Ioan Cuza al în anul 1862, când acesta l-a cumpărat, la licitaţie, de la Banca Moldovei, cu suma de 52.011 galbeni. Împreună cu soția sa, Elena Cuza, domnitorul Principatelor Unite a renovat complet palatul și grădinile din jurul său, transformându-l în reşedinţa sa de vară.

Muzeul Unirii din Iasi – N&S RENT ROOM IASI

Muzeul Unirii din Iași este amenajat în Casa Catargiu, construită în stil neoclasic, care de-a lungul timpului a fost proprietatea mai multor familii de boieri moldoveni printre care amintim logofătul Costache Catargiu (a cărui nume îl poartă), hatmanul Constantinică Palade, spătarul Mihalache Cantacuzino Pașcanu.

De asemenea, între 1859-1862 a fost reședința primului domnitor al Principatelor Unite – Alexandru Ioan Cuza, iar între anii 1916-1919 devine reședință a regelui Ferdinand.

Muzeul a fost deschis pentru public în anul 1959, cu ocazia sărbătoririi centenarului Unirii Principatelor Române din 1859, iar în prezent aici sunt expuse piese de istorie evocând Revoluția de la 1848 și Unirea Moldovei cu Țara Românească din 1859, precum și documente, piese de mobilier și obiecte de decorație interioară, obiecte ce au aparținut lui Al. I. Cuza, Mihail Kogălniceanu, Vasile Alecsandri și altor personalități ale epocii.

Parcul Copou din Iasi – N&S RENT ROOM IASI

Parcul Copou, amenajat pe dealul cu același nume, este unul dintre cele mai vechi parcuri din Iași. Istoria lui începe în secolul al XVIII-lea, când domnitorul Matei Ghica a ridicat aici un foişor care servea pentru odihnă şi recreere. Tot în această perioadă parcul, numit în trecut și „uliţă aristocratică”, a intrat și în atenția boierilor, aceștia ridicându-și case în apropierea lui.

În anul 1833, parcul a fost transformat în grădina publică a orașului și, sub îndrumarea lui Mihail Sturdza, au început lucrările de amenajare a grădinii. Centrul parcului este străjuit de „Obeliscul cu lei” alături de care se regăseşte „Teiul lui Eminescu”. De asemenea, tot aici se află și bustul realizat din bronz al Veronicăi Micle, dar şi a altor membrii din Junimea, precum Ion Creangă, Nicolae Gane, Costache Negruzii şi Ciprian Porumbescu. Datorită însemnătății sale, pe teritoriul parcului a fost construit și Muzeul „Mihai Eminescu”, reprezentând unul din cele 12 filiale literare din cadrul Muzeului Literaturii Române din Iași.

Muzeul memorial „Ion Creanga” din Iasi – N&S RENT ROOM IASI

Muzeul Memorial „Ion Creangă” din Iași, cunoscut și sub numele de „Bojdeuca lui Creangă”, este primul muzeu memorial literar din România și a fost inaugurat pe data de 15 aprilie 1918. Și acesta face parte cele 12 filiale literare din cadrul Muzeului Literaturii Române din Iași.

Potrivit Muzeului Literaturii Române din Iași, căsuța, construită înainte de 1850, a fost locuința scriitorul Ion Creangă, începând din vara anului 1872 până în anul 1889, după ce acesta fusese răspopit și nevoit să părăsească locuința din incinta Mănăstirii Golia.

Toate „Poveștile” și „Amintirile din copilărie” au fost scrise în căsuța botezată de scriitor „bojdeucă”. În vara și toamna anului 1876, Mihai Eminescu a locuit aici drept chiriaș al lui Creangă.

În prezent, casa a fost transformată în Muzeul memorial „Ion Creangă”, aici fiind expuse obiecte și documente originale aparţinând marelui scriitor. Unele dintre aceste obiecte au făcut parte din colecţia fostului muzeu „Ion Creangă” de la Mănăstirea Golia din Iaşi. De asemenea, între anii 1984-1989, lângă bojdeucă au fost construite și o bibliotecă și un amfiteatru în aer liber.

Muzeul memorial „Mihail Sadoveanu” – N&S RENT ROOM IASI

O altă filială a Muzeului Literaturii Române din Iași este Muzeul memorial „Mihail Sadoveanu”. Clădirea, clasată drept monument de arhitectură, a fost construită de Mihail Kogălniceanu în anul 1842. În timpul Primului Război Mondial aici a locuit și George Enescu, apoi, între 1918 – 1936, scriitorul Mihail Sadoveanu împreună cu familia sa.

Aici, Sadoveanu a scris aproximativ 35 de opere, din care „Strada Lăpușneanu”, „Venea o moară pe Siret”, „Hanul Ancuței”, „Zodia Cancerului”, „Baltagul”, precum și primele două părţi din „Fraţii Jderi”.

Muzeul memorial „Mihail Sadoveanu” a fost înfiinţat în anul 1980. În cele şapte încăperi sunt păstrate documente privind istoricul casei şi al personalităţilor care au locuit aici, precum și obiecte și documente originale aparţinând marelui scriitor hotel Iasi.

APEL TELEFONIC
TRIMITE MESAJ
Consilier online. Apasa aici
RENT ROOM N&S - Receptie
Daca doriti informatii suplimentare sau rezervari online prin WhatsApp va stam la dispozitie